Adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató a

dunafoldvar.hu weboldal látogatói részére

1. Általános rendelkezések

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (General Data Protection Regulation továbbiakban: GDPR) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

A dunafoldvar.hu weboldal (továbbiakban: weboldal) a Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Adatkezelő), mint Adatkezelő tiszteletben tartja a weboldalt felkereső személyek (továbbiakban: látogató) információs önrendelkezési jogát.

Adatkezelő ezúton tájékoztatja a weboldal látogatóit a GDPR rendeletben meghatározott adatvédelmi és adatkezelési elvekről, a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

Jelen adatvédelmi nyilatkozat rendelkezéseit az Adatkezelő magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el.

Az Adatvédelmi tájékoztató jelen formája 2020. december 16. napján lépett hatályba és visszavonásig érvényes. Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az Adatvédelmi tájékoztatóját egyoldalúan megváltoztassa, módosítsa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusa azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltoztatása nem jelentheti a személyes adatok céltól eltérő kezelését. Adatkezelő garanciát vállal arra, hogy a látogató minden esetben az Adatkezelő hatályos Adatvédelmi tájékoztatóját érheti el és ismerheti meg a weboldalon.

Tájékoztatjuk továbbá a látogatót, hogy jelen Adatvédelmi tájékoztató kizárólag a dunafoldvar.hu weboldalon kezelt személyes adatok kezelésére vonatkozó információkat tartalmazza.

2. Alkalmazott jogszabályok

Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy a személyes adatok kezelését a mindenkori hatályos, különösen pedig az alábbiakban felsorolt jogszabályi előírásoknak megfelelően végzi:

3. Az adatkezelő megnevezése és elérhetőségei

3.1. Az Adatkezelő adatai, elérhetősége:

Név: Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal                                             

Cím: 7020 Dunaföldvár Kossuth Lajos utca 2.                     

Levelezési cím: 7020 Dunaföldvár Kossuth Lajos utca 2.

Adószám: 15414746-2-17                        

Telefonszám: +36 75 541-550

Fax: +36 75 541-555

Email cím: [javascript protected email address]

Honlap: www.dunafoldvar.hu

3.2. Adatvédelmi tisztviselő

Név: Binder Edit

Beosztás: adatvédelmi tisztviselő                                                                           

Elérhetősége: +36 20 883-0128, +36 75 830-128; [javascript protected email address]

4. A weboldalon kezelt adatok köre

Weboldalunk nyilvános tartalmát bárki – személyes adatai megadása nélkül – megtekintheti, az nem kötődik regisztrációhoz vagy bejelentkezéshez.

4.1. Weboldal megtekintése során alkalmazott cookie-k

Weboldalunk felkeresése során információkat tárolunk vagy gyűjtünk be a böngészőjéről, ezt az Ön, mint látogató előzetes tájékoztatást követően cookie-k (továbbiakban: sütik) segítségével végezzük. Az információk vonatkozhatnak Önre, mint látogatóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas a látogató közvetlen azonosítására, de képes a látogató számára személyre szabott internetélményt nyújtani.

Mivel tiszteletben tartjuk a személyes adatok védelméhez fűződő jogait a látogató dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. A sütikre vonatkozó beállításokat a weboldalunkra történő első látogatása alkalmával tudja megtenni. Amennyiben a későbbiekben ezen beállításokon módosítani szeretne, úgy azt a Cookie beállításokra kattintva teheti meg.

4.1.1. Működést segítő cookie-k

Az adatkezelés célja

Ezen sütik szükségesek a weboldal működéséhez. Ezek a sütik olyan tevékenységekre válaszul kerülnek elhelyezésre, mint a szolgáltatások kérése, segítenek használhatóvá tenni a weboldalunkat azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. Enélkül nem tudjuk biztosítani a látogató számára, hogy a weboldal megtekintésekor milyen típusú sütiket engedélyezett vagy tiltott le. Az adatkezelés célja, hogy a látogató számára biztosítsuk a weboldal megfelelő működését, a látogatók elérhessék a weboldal menürendszerét ezáltal megismerhessék az Adatkezelő által kínált szolgáltatásokat.

A kezelt adatok köre

Az adatkezelés jogalapja

Az Adatkezelő jogos érdeke a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján. Az Adatkezelő az adatkezelés tisztességes és törvényes kezelése érdekében érdekmérlegelési teszt eredménye alapján kezeli ezen adatokat.

Az adatkezelés időtartama

A munkamenet adatokat tartalmazó sütik a böngészés befejeztével, a weboldal elhagyásakor, vagy 20 perc inaktivitás után automatikusan törlődnek, az adatvédelmi beállításokat kezelő sütiket 1 évig tároljuk. A látogató ugyanakkor a saját sütijét bármikor törölheti. A látogató saját böngészőjében a sütik korlátozását vagy törlését a Beállítások, Adatvédelem és biztonság menüpontban teheti meg.

4.1.2. Statisztikai cookie-k

Ezen sütik segítségével összegezzük a weboldalunkon történő látogatásokat és a forgalom forrásait. A sütik által gyűjtött információk aggregáltak, összesítettek, ezért anonimak. A statisztikai sütik gyűjtését és elemzését a Googel Analytics használatával végezzük. Az eszköz használatát korlátozhatja vagy letilthatja a https://adssettings.google.com/authenticated oldalon. A személyes adatok védelméről és a Google szerződési feltételekről itt olvashat: https://policies.google.com/privacy?hl=hu.

Adatkezelés célja

A weboldalra látogató felhasználó azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, illetve a látogatónak a weboldalunkon történő böngészési eseményeinek figyelése statisztikák, elemzések készítése céljából.

A kezelt adatok köre

Adatkezelés jogalapja

Az érintett önkéntes, tájékoztatáson alapuló hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

Adatkezelés időtartam

A statisztikai sütik kezelésének időtartama három csoportra osztható. A _gat_gtag_UA_16228285_3 típusú sütiket 1 percig tároljuk, a _ga típusú sütiket 2 évig, míg a _gid típusú sütik 24 óráig kerülnek tárolásra. Jelen sütik esetében is igaz, hogy a látogató a saját sütijét bármikor törölheti, a böngészőjében a sütik korlátozását vagy törlését a Beállítások, Adatvédelem és biztonság menüpontban teheti meg.

4.1.3. Kényelmi használatot elősegítő cookie

Ez a cookie a felhasználói élmény és szolgáltatás hatékonyságának növeléséhez, a weblap használatának kényelmesebbé tételéhez szükséges. Segít használhatóvá tenni a weboldalunkat azáltal, hogy megjegyzi a felhasználó választásait, például milyen formában szeretné az oldalt látni a hagyományos vagy a vakok- és gyengén látóknak szánt oldalt. Ez a cookie tárolja, hogy az oldal látogatója akadálymentesített weboldalt kíván használni vagy sem.

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés célja, hogy a vakok- és gyengén látó látogatók számára is biztosítsuk a weboldal megfelelő működését, a látogatók elérhessék a weboldal menürendszerét ezáltal megismerhessék a szervezet szolgáltatásait.

A kezelt adatok köre

Az adatkezelés jogalapja

Az érintett önkéntes, tájékoztatáson alapuló hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

Az adatkezelés időtartama

A kényelmi beállításokat tartalmazó sütiket 2 évig tároljuk. A látogató ugyanakkor a saját sütijét bármikor törölheti. A látogató saját böngészőjében a sütik korlátozását vagy törlését a Beállítások, Adatvédelem és biztonság menüpontban teheti meg.

4.1.4. Közösségi oldal adatkezelése

Adatkezelés célja

A facebook.com oldalon a Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Szervezet) tevékenységének, felépítésének, a Szervezettel kapcsolatos újdonságok, hírek, események bemutatása során elért látogatóknak, a Szervezet közösségi oldalán folytatott tevékenységük alapján a facebook.com által készített és anonim statisztikák elemzése.

A kezelt adatok köre

A Szervezet a közösségi oldalát lájkolók és bejegyzéseihez hozzászólók személyes adatait anonim módon kapja a facebook.com oldal által gyűjtött adatok alapján. Ennek értelmében a Szervezet és a facebook.com ezen adatok tekintetében közös adatkezelőnek számít. A Szervezet kizárólag azzal ruházza fel a facebook.com közösségi oldalt, mint üzemeltetőt, hogy számára statisztikákat készítsen. Ehhez a facebook.com a Szervezet közösségi oldalának látogatói számítógépén cookie-kat helyez el. Az érintett így kezelt adatait a közösségi oldal vonatkozásában, a facebook.com közösségi oldal szabályzata határozza meg. Erről bővebben itt: https://www.facebook.com/about/privacy és itt https://www.facebook.com/policies/cookies/ olvashat.

Adatkezelés jogalapja

Az érintett önkéntes, tájékoztatáson alapuló hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a facebook.com oldalon valósul meg. Az adatkezelés időtartamára, módjára, az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályzata/szabályozása vonatkozik. Az adatkezelésre vonatkozó beállításokat az alábbi két linken ellenőrizheti, módosíthatja, korlátozhatja vagy tilthatja le a látogató. https://www.facebook.com/about/privacy, https://www.facebook.com/policies/cookies/

4.1.5. Kapcsolatfelvétel céljából kezelt adatok

A weboldalunk látogatói a weblapon tájékozódhatnak Szervezetünk elektronikus vagy levelezési címéről. Az itt megadott kapcsolattartási adatokra érkező megkeresések tekintetében is személyes adatokat kezelünk az alábbiak szerint.

Adatkezelés célja

Az Adatkezelő részére elektronikus vagy postai úton átadott személyes adatok kezelésének célja, hogy az érintett kapcsolatba léphessen Szervezetünkkel, Szervezetünk munkavállalóival, illetve az Adatkezelő az érintett megkeresésére reagálni tudjon. A személyes adatok kezelése az érintett általi megkereséssel kapcsolatos kommunikáció céljából történik.

Az ilyen jellegű megkeresés során megadott személyes adatokat az Adatkezelő kizárólag a megkeresés tárgyát képező és az azzal kapcsolatos kommunikációs célra használja.

Az így megadott személyes adatokat, az Adatkezelő a megkeresésben szereplő céltól eltérő célra nem használja és bizalmasan kezeli.

Adatkezelő a telefonhívásokat nem rögzíti, így érintettről hangfelvétel nem készül. Személyes adatait nem jegyzi le és nem tárolja.

A kezelt adatok köre

Mivel ezen megkeresések nem tipizálhatóak, így a kezelt adatok köre eltérő lehet, minden esetben csak az érintett által az Adatkezelő számára megküldött adatokat foglalja magába.

Postai úton érkező megkeresés során jellemzően az alábbi adatokat kezeljük:

Elektronikusan érkező megkeresés esetén jellemzően az alábbi adatokat kezeljük:

Adatkezelés jogalapja

Az érintett önkéntes, tájékoztatáson alapuló hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

Adatkezelés időtartama

A megkeresés tárgyától függően, de kizárólag az adatkezelési cél megvalósulásának időpontjáig történik, az így megadott személyes adatok kezelése.

5. Az adatokhoz hozzáférők köre, adattovábbítás

A weblap látogatók által megadott személyes adatokhoz, valamint a weboldal által használt cookie-k által megismert adatokhoz kizárólag az Adatkezelő munkatársai, valamint az Adatkezelővel munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyek férhetnek hozzá.

Személyes adatait azok megismerésére jogosultsággal nem rendelkezők számára nem adjuk át, harmadik félnek kizárólag abban az esetben továbbítjuk, ha Ön ehhez előzetesen hozzájárulását adta. Kivételt képezhet ez alól egy hatósági vizsgálat, amely esetén az eljáró hatóság (pl.: rendőrség, ügyészség, bíróság… stb.) hivatalos megkeresésére a megkeresés céljából szükséges adatokat kötelesek vagyunk átadni. Ehhez az Ön külön hozzájárulása nem szükséges, mivel ez törvényben meghatározott feladatunk.

6. Látogató (továbbiakban: érintett) személyes adatai kezelésével kapcsolatos jogai

Az Adatkezelő az adatkezelési tevékenysége során a GDPR adatvédelmi rendelet és az Infotv. rendelkezéseivel összhangban biztosítja az érintett jogainak érvényesítését.

6.1. Hozzáférési és tájékoztatáshoz való jog

Személyes adatainak kezeléséről minden érintett tájékoztatást kérhet. Az Adatkezelő az érintett kérelmének beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

Az érintett tájékoztatásra jogosult az alábbiakra vonatkozóan:

Az érintett kérésére Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatokhoz való hozzáférését biztosítja, azokról az érintett másolatot kérhet. A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

6.2. A helyesbítéshez való jog

Az érintett a 3. pontban megadott elérhetőségek bármelyikén jogosult az adatkezelés tárgyát képező valamennyi személyes adatának pontosítását, módosítását, kiegészítését kérni az Adatkezelőtől. Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, intézkedik a korrekcióról és visszajelzést küld.

6.3. Az adatkezelés korlátozásához (zárolás) való jog

Az érintett a 3. pontban megadott elérhetőségek bármelyikén jogosult az adatkezelés korlátozását kezdeményezni az Adatkezelőnél, amennyiben:

6.4. Adathordozhatósághoz való jog

Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. Érintett bizonyos esetekben, amennyiben ez technikailag és az irányadó adatvédelmi szabályoknak megfelel, kérheti a személyes adatainak az Adatkezelő és egy másik adatkezelő közötti közvetlen továbbítását.

Érintett ilyen irányú kérelmét az 3. pontban meghatározott levelezési címre vagy elektronikus levelezési címre, írásban terjesztheti elő.

6.5. A tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozhasson személyes adatai kezelése ellen. Ennek keretében a 3. pontban megadott elérhetőségek bármelyikén kérheti a személyes adatai törlését vagy helyesbítését.

6.6. A törléshez való jog

Az Adatkezelőre vonatkozó jogszabályi kötelezettségek teljesítése érdekében végzett adatkezelés körén kívül az érintett jogosult személyes adatainak törlését kérni, amennyiben az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását. Az Adatkezelő a törlési igényt, annak megalapozottsága esetén, indokolatlan késedelem nélkül teljesíti.

7. Adatbiztonsági intézkedések

Adatkezelő a személyes adatokat a Rackforest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft., mint szolgáltató szervertermében telepített szerveren tárolja.

8. Panaszkezelés és jogérvényesítési lehetőségek

Szervezetünk minden tőlünk telhetőt megtesz, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjen. Amennyiben úgy érzi, hogy a weboldal Adatkezelője megsértette a személyes adatok védelméhez és az adatok szabad áramlásához fűződő jogait, akkor elsősorban vegyék fel velünk, mint a weboldal Adatkezelőjével a kapcsolatot a 3. pontban megadott elérhetőségek bármelyikén, hogy az esetleges sérelmet orvosolhassuk.

Amennyiben úgy érzi, hogy Adatkezelő, az Ön jelzése ellenére sem szünteti meg jogsértő magatartását, gyakorlatát a személyes adatai védelméhez fűződő jogainak érvényesítése érdekében jogorvoslatért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11., postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9. e-mail: [javascript protected email address], honlap: www.naih.hu) fordulhat, illetve panasszal élhet a hatóság felé, vagy igényét polgári bíróság előtt is érvényesítheti.

Amennyiben a személyes adatok védelmére vonatkozó további kérdése van, akkor azt felteheti a 3. pontban megadott elérhetőségek bármelyikén.

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy weboldalunk működéshez szükséges munkamenet cookie-at alkalmaz. Ezen cookie-k kezelése az adatkezelő jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). Az erre vonatkozó érdekmérlegelési tesztet az [javascript protected email address] email címre érkezett kérés esetén az érintett rendelkezésére bocsájtjuk.
A működéshez szükséges cookie-k segítenek használhatóvá tenni a weboldalunkat azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés.

Ezen kívül statisztikai cookie-k segítenek abban, hogy elemezni és megkülönböztetni tudjuk weboldalunk látógatóit. Ezt azonban csak akkor tesszük, ha Ön kifejezetten hozzájárul munkánkhoz, weboldalunk folyamatos fejlesztéséhez. A statisztikai cookie-at a jelölőnégyzet kipipálásával tudja elfogadni.
Bővebb tájékoztatásért kérjük olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!
Működéshez szükséges cookie-k
cookies-accepted
Ebben a cookie-ban tároljuk, hogy milyen típusú cookie-kat fogadott el.
Dunafoldvar
Munkamenet adatokat tartalmazó cookie. Oldal bezárása után ez a cookie megsemmisül.
Statisztika cookie-k
_gat_gtag_
Ezzel a Google Analytics jelöli saját magának, hogy az analitikai mérés aktiválva van.
_ga
Ezzel a Google Analytics az oldal látogatóit különbözteti meg.
_gid
Ezzel a Google Analytics az oldal látogatóit különbözteti meg.
Kényelmi cookie-k
accessibility
Ez a cookie tárolja, hogy az oldal látogató akadálymentesített weboldalt kíván használni vagy sem.
Cookie beállítások