HANGOS-
TÉRKÉP

LÁTNIVALÓK DUNAFÖLDVÁRONBeszédes József szobor
Beszédes József, aki a reformkori vízszabályozásokat irányította, ma a földvári temetőben nyugszik.Magyar László (1818-1864) Afrikakutató bronz emlékműve.
Mészáros Mihály alkotása.Török (Csonka)-torony
A XV. század elején emelték, gótikus stílusban.
A Dunaföldvárról készült leírásokban és tudományos munkákban Öregtorony, Csonkatorony, vagy Töröktorony néven ismertetett négyszögletes alaprajzú várépület építéséről írásos dokumentumok nem maradtak fenn. Hogy pontosan mikor építették, nem ismeretes, de valószínű, hogy a XVI. század elején emelték
A földvári vár első név szerinti említését az 1543-as hadjárat történetét leíró török krónikás Szinán Csausz munkájából ismerjük. Később két utazó, a török Evila Cselebi és egy osztrák hadmérnök Ottendorf Henrik írta le a vár és a mezőváros állapotát.
Az erős palánk és a szép torony azonban a leírást követően már negyed századot sem ért meg épségben. 1686 őszén a Buda felmentésére későn érkező török nagyvezér csapatai visszavonultukban minden elhagyott települést leromboltak, minden kiürített várat felgyújtottak.
1703-ban a legendás hírű kuruc generális, Vak Bottyán foglalta el Földvárat, mely mint a dunántúli hadjárat hídfőállása vált híressé.
A XIX. század elején a toronytesthez északnyugatról toldaléképületet emeltek, melyet az 1974-ben Mendele Ferenc tervei alapján elkészült műemléki helyreállítás során is meghagytak. Azóta az épületben múzeum üzemel.

Nyitva tartás:
április 15-től október 15-ig
naponta 10-től 18 óráig
hétfő szünnap
Várkapu
A kézzel faragott várkapú Csepeli István dunaföldvári fafaragó népi iparművész munkája.Fafaragó Galéria
A Várkertben található Fafaragó Galéria - mely eredetileg kőtárnak épült, csak később került átalakításra kiállító helyiséggé - 1996-ban azzal a céllal nyitotta meg kapuit, hogy a mai magyar fafaragásnak, faművességnek, népi szobrászatnak bemutatkozási lehetőséget biztosítson. Mint ilyen, a maga nemében egyedülálló az országban. A Galéria megnyitása óta számtalan színvonalas kiállításnak adott otthont, bemutatkoztak a mai magyar fafaragás legjelentősebb alkotói, és számos gyűjteményes kiállítás is megrendezésre került. Többek között a millenium jegyében kiírt IV. Országos pályázat kiállítása, Új törekvések a tárgyalkotó népművészetben, Közép-európai fajátékok stb.Magyar László Gimnázium
Épült 1790 körül, késő barokk stílusban.


A Beszédes József Duna-híd
1928 és 1930 között épült. A Dunántúlt köti össze az Alfölddel.Városháza
épült 1904-benVárosháza díszterme
A belsőépítészeti munkát Csepeli István és Nemes Ferenc készítette.


Termálfürdő
Egy 1966-os mélyfúrás során került felszínre az ásványi sókban és szénsavakban gazdag 37-38°C-os víz, mely a termálfürdőt táplálja.Rác templom
Barokk római katolikus templom
1723-1725 között épült.


Rokokó Szentháromság-szobor
A barokk stílusú római katolikus templom előtt álló Szentháromság-szobrot 1755-ben emelték.


Ferences templom
Épült: 1786, késő barokk stílusban.


Kálvária-domb a Stációkkal
Szent Rókus kápolna és Rókusi pincék
A Rókusi péncék nevüket a Szent Rókusi kápolnáról kaptak, melyet 1742-ben építettek.Református templom


Díszkút, vize iható.