Hangos-térkép nyitólap

Dunaföldvár Város Polgármesteri Hivatala

 

Áttekintő térkép

Az L alakú saroképület a Kossuth utca és a Rákóczi utca találkozásánál épült.
Bejárata a Kossuth utca felől nyílik, 2-es házszámmal.
A mozgássérültek számára kialakított parkolóhely az épület előtt, a Rákóczi utcában van.
A belső udvarban egy egyszintes épületet is találunk, amelynek nyugati szárnya a hivatalhoz tartozik. Itt rendezkedett be az Építésügyi és műszaki iroda.
A kétszintes épület két lépcsőházzal és lifttel felszerelt.
A főlépcsőházat a keleti szárnyban találjuk, a földszintről az emeletre vezet, jobbra kanyarodós, egy pihenős, jobb oldali korláttal ellátott. A lépcsőpihenőben dísznövények akadályozhatják a fal menti haladást. Helyenként a lépcsőfokok szélei egyenetlenek, ezért célszerű haladáskor a korlátot használni.
A hátsó lépcsőház szintén a keleti szárnyban van, a folyosó végén, a földszinttől a padlástérig vezet. Szűk, jobbra kanyarodó, jobb oldali korláttal ellátott. Lezárva csak az emelet és a padlás közötti szakasz van egy kötéllel, de a többi szakaszt sem használják.
A liftet a nyugati szárny végében helyezték el. Hívógombját bal oldalon találjuk, ajtaja jobbra nyílik. A földszint és az emelet között lehet vele közlekedni.
Az épületben és környékén is jól használható vezetősávot találunk. A kültéri vezetősávok az utcáról az egyes épületszárnyakba, valamint a belső udvari bejáratokhoz vezetnek. Felületük kétféle: bordázott vezetősáv, illetve pogácsás figyelmeztető jelzés váltja egymást. Jól jelzik a haladási útvonalat, illetve a lépcsők, rámpák elejét és végét.
Beltéren színben és felületében is eltérő járólap került a közlekedők közepére, melyről jól követhető leágazások nincsenek, de az ajtók lokalizálását az érdes felület egyértelműen segíti, mivel csak az egyik oldalon vannak szobák.
A sima, fehér, festett falak lehetővé teszik a falkövetést, a sötét színű ajtók éles kontrasztot képeznek vele, könnyebben észrevehetők.
Az ajtók mellett, általában a kilincs felőli oldalon Braille felirat is jelzi a szobák funkcióját. A fémalapú feliratok arányosak, jól tapinthatóak.
A helyiségek számozása az emelet keleti szárnyából indul, s a földszint keleti szárnyából folytatódik.